Kuva: Juhani Järvenpää

Tapanilan Erän naisten liigajoukkueen tähtipelaaja Tuuli Huuskonen on mukana Suomen maajoukkueen MM-kotikisojen kenraaliharjoituksessa. Huuskonen nimettiin Suomen joukkueeseen EFT-turnaukseen, joka pelataan Tampereella 6.-8. marraskuuta.

Tampere Areenalla nähdään jo pitkälti se ryhmä, joka taistelee joulukuussa maailmanmestaruudesta kotikisoissa. MM-kotikisat pelataan EFT-turnauksen tavoin Tampereella. 

Tapanilan Erän paidassa alkukauden viidessä ottelussa tehot 5+6=11 iskenyt Tuuli Huuskonen on vahvasti tyrkyllä MM-joukkueeseen, sillä hänet nimettiin kisojen kenraaliharjoitukseen EFT-joukkueeseen. Huuskonen on naisten liigan pistepörssissä neljännellä sijalla.

Huuskonen teki maaotteludebyyttinsä syyskuun Finnkampenin Vantaalla pelatussa Ruotsi-ottelussa. Debyytti oli vakuuttava. Hän iski ottelussa kaksi maalia, kun Suomi ryöpytti naapurimaasta 7-0-voiton.

- Kyllä syyskuun ”Finnkampenissa” ja nyt EFT:ssä nähtävä joukkue on hyvin pitkälti se, josta MM-ryhmä kootaan, Suomen päävalmentaja Marko Paju kertoo Salibandyliiton tiedotteessa.

- EFT:n jälkeen sitten nimetään lopullinen joukkue, ja loppusuora kohti Tampereen kisoja on lyhyt ja intensiivinen. Ohjelmassa on viiden päivän viimeistelyleiri, jonka jälkeen käydään muutama päivä kotona ja sitten taistellaankin jo MM-kullasta.

Tuuli Huuskosen ja Tapanilan Erän naisten otteita voi ihailla viikonloppuna Turussa, kun Erä kohtaa sunnuntaina liigaottelussa TPS:n klo 17.00 alkaen. Erän seuraava kotiottelu pelataan Mosahallissa maanantaina 2. marraskuuta, jolloin sinisten vieraaksi saapuu Koovee.