Kuva: Juhani Järvenpää

Tapanilan Erän naisten salibandyliigajoukkueen tähtipelaaja Tuuli Huuskonen odottaa sunnuntain vierasottelusta kovaa kamppailua. Valmistautumista matsiin ilahdutti valinta maajoukkuepaitaan.

Tuuli Huuskonen teki syyskuussa debyyttinsä salibandymaaottelussa, kun hänet valittiin Ruotsin Vantaalla kohdanneeseen joukkueeseen. Huimassa vireessä koko syksyn ollut Huuskonen kiitti valinnasta iskemällä debyytissään heti kaksi maalia ja Ruotsi kaatui lukemin 7-0.

Huuskosen hyvät otteet ovat jatkuneet myös liigakaukaloissa, sillä viidessä ottelussa tehopisteitä on kertynyt 11. Joukkueen kapteeni on iskenyt viisi osumaa ja antanut kuusi maaliin johtanutta syöttöä.

Ei ihme, että maajoukkuevalmennus nimesi Huuskosen mukaan Tampereella marraskuun alussa pelattavaan EFT-turnaukseen, jonka joukkueesta muodostuu lopullinen ryhmä joulukuun MM-kotikisoihin.

- Valinta tuntuu todella hyvältä. Kutsu oli iloinen yllätys. Kyllä siinä perhoset alkoi vatsassa lentämään, Huuskonen kertoi valinnasta.

Ja vaikka tähtipelaaja on ollut ainakin katsomosta katsottuna huippuvireessä, ei hän vielä ole omaan peliinsä tyytyväinen.

- Oma peli ei ole vielä lähtenyt kunnolla rullaamaan. Tuntuu, että vielä on paljon annettavaa.

Erän naisten liigajoukkue on viiden pelatun ottelun jälkeen runkosarjassa kuudennella sijalla. Takana on kaksi voittoa, yksi tasapeli ja kaksi tappiota.

- Joukkueen esitys on ollut ailahtelevaa. Välillä todella hyvää peliä ja välillä tulee kömmähdyksiä. Onneksi kausi on vasta alussa, Huuskonen totesi.

Sunnuntaina Erä matkustaa Turkuun, jossa se kohtaa kauden kuudennessa ottelussaan TPS:n. Turkulaiset ovat sarjassa yhdeksäntenä - viiden pelin saldo on kaksi voittoa ja kolme tappiota.

- Tunnelma on hyvä ja odottavainen, että päästään taas pelaamaan. Treeneissä on painotettu nopeampaa pelinavausta ja kaksinkamppailutilanteita. Sunnuntaina vastaan tulee hyvä vastahyökkäysjoukkue. Siinä on meille haastetta, Huuskonen arvioi.

Haluatko Voittajakatsomoon ihastelemaan kenties Tuuli Huuskosen otteita MM-kisoissa? Miesten ja naisten Salibandyliiga-otteluihin saapuneiden kesken arvotaan kaksi ikimuistoista matkaa Veikkauksen Voittajakatsomoon. Elämys sisältää parhaat paikat Voittajakatsomossa, erätaukoruokailun, lajilegendojen vierailut, fanituotteita ja mahtavan tunnelman. Katso lisätiedot ja muut mukana olevat ottelut täältä. 

Salibandy on tukevasti mukana myös Veikkauksen urheilupelien tarjonnassa, avoinna olevat salibandykohteet näet täältä.